Totaal aantal pageviews

16 apr. 2006

Buys, Victor (1937- 2005)Victor (Vic / Fik) Buys  (Ravels 21 januari 1937  Veurne 2005) :
Schilder, aquarellist, tekenaar en etser van landschappen van de Kempen en later van de Westhoek. Opleiding aan de Normaalschool te Gent en aan de Academie van Antwerpen en het NHISKA. Trad als etser in de voetsporen van Jakob Smits en Dirk Baksteen. Werkzaam in Mol en later in Veurne. Werk in diverse kerken in West-Vlaanderen. Eerste conservator van het Jakob Smitsmuseum in Mol. Verbleef ook enige tijd in Argentinië. Gaf les aan de seniorenkunstgroep "'t Hoge" in Hooglede. Creëerde meer dan 400 etsen in de periode 1978 1991.


4 opmerkingen:

 1. peeters koen6:21 a.m.

  Buys vik woonde in mijn kinderjaren recht tegenover ons in het Jacob Smits museum in mol sluis,zijn altijd bevriend gebleven tot aan zijn dood te veurne.
  Is ook geruime tijd in argentinie geweest en is toen overgeshakeld op het etsen van zuid amerikaanse grafbeeldjes en landschappen.
  Zijn laatste jaren in veurne gaf vik nog les aan verschillende leerlingen.Heb goede herinneringen aan mijn bezoeken in lampernisse veurne en diksmuide.

  Peeters Koen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een aantal etsen van hem van de periode dat hij conservator was in het Jacob Smits museum. Enig idee van waarde ?

   Verwijderen
  2. Anoniem4:29 p.m.

   Afhankelijk van grootte - lijstwerk, etc. vanaf € 25,-

   Verwijderen
 2. Koen Luts6:26 p.m.

  Was Vik ook begaan met archeologie ? Hij wou samen met de Antwerpse archeologische kring Hades op zoek gaan naar Gallo-Romeinse graven in Meldert (Lummen) in 1975. Klopt ? Info: koen.luts@telenet.be

  BeantwoordenVerwijderen